Bijzondere Vegetarische Lasagna

Algemeen
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Maaltijdgang: / Vegetarisch
Soort keuken: Italiaanse keuken
Techniek:
Aantal personen: 4 personen

Ingredienten:
Uitje, knoflook, bakje Shiitake champignons, bakje grot champignons, en 100 gr andere zwammen, scheut rode wijn, 300 gram mengsel van peulen en broccoli, voor de liefhebber een rode paprika, en een 1 wortel, 1 blik gepelde tomaten, klein blikje tomatenpuree,
Kruiden: vers gemalen peper, zout, liefst verse basilicum en wat oregano, anders uit een potje italiaanse kruiden, basilicum, en/of oregano naar smaak.
Voor de saus: halve liter melk, 2 a 3 eetlepels bloem, 2 ons pandano of ec

Voorbereiding:
De ui en alle groenten snipperen en snijden naar wens voor de vulling. Ook de oven voorverwarmen natuurlijk!

Bereidingswijze:
Voor de vulling van de lasagne, verhit een klein beetje boter in de wok en laat het gesnipperde uitje en de knoflook GOED fruiten, veel meer smaak als dit net wat langer is dan je gevoel zou zeggen. Voeg hierna snel alle champignons en zwammen toe, de peulen en broccol en de wortel. Laat dit zo′n 5 minuutjes lekker mee-wokken alvorens de gepelde tomaten met sap en het blikje tomaten puree ook erbij te doen. Als dit gebeurt is, het geheel nog heel even laten sudderen terwijl de bechamel saus gemaakt wordt.
De Bechamel-saus:
Verhit de halve liter melk langzaam, en voeg dan enkele eetlepels bloem toe om er een iets dikker mengsel van te maken. Doe er vervolgens de helft van de geraspte kaas/parmesan bij naar smaak (onthoud: dit is zout, dus hoe meer in deze saus, hoe minder zout toe te voegen in de vulling). Terwijl de kaas goed erin smelt, blijven roeren, en de kruiden toevoegen: wat nootmuskaat en peper.
In een ovenschaal (hoeft niet geboterd, saus is nat genoeg) een laagje vulling onderin leggen, en meteen een laag lasagne-bladen er bovenop. Zo doorgaan met lagen maken tot de ovenschaal bijna geheel gevuld is of de vulling op is. Hier bovenop de bechamel saus met kaas erin gesmolten verspreiden. Als laatste nog de overgebleven kaas evenredig over het geheel strooien alvorens de lasagne MET deksel voor 25 minuten a een half uur in de oven te zetten op zo′n 200 graden, tot de kaas bovenop de lasagne mooi gebruind en gesmolten is. Mocht het er nog niet goudbruin uitzien na dit half uur, laat de lasagne nog 10 minuten zonder deksel in de oven staan. (Als u alleen ovenschalen heeft zonder deksel kunt u ook de extra gestrooide kaas er na het half uur in de oven op doen en vervolgens de laatste 10 minuten mee laten bruinen, of doe het er wel in het begin al op maar voeg bovenop de laag kaas ook nog enkele kleine klontjes boter over het geheel, anders brand de kaas aan.)

Oma's Oliebollen
Duitse keuken


Oliebollen Met Gekarameliseerd Fruit.
Nederlandse keuken


Klassieke Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (tutti-fruttibollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen Volgens Christian Steevens
Nederlandse keuken


Oliebollen (amandelbollen)
Nederlandse keuken


Mijn Vaders Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (abrikozenbollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen.
Nederlandse keuken


Oliebollen
Kinderkeuken keuken


Zoete En Hartige Oliebolletjes
Nederlandse keuken


Oliebollen (appel-gember)
Nederlandse keuken


Champagne Met Een Tropische Oliebol
Nederlandse keuken


Oliebollen (ananas-appelbollen)
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oudjaars Huzarensalade
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen Van Mijn Vader
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


©2014 Receptenboek.com - Email : info@receptenboek.com - Laatste update: 02-05-2024